неділю, 14 квітня 2019 р.

Щоденний брифінг представника прес-центру Об'єднаних сил.

   Порівняно з попередньою добою, 13 квітня обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил частково стабілізувалась. 
Противник 14 разів порушив режим припинення вогю, при цьому чотири рази вів вогонь з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. 
Під час обстрілів збройні формування Російської Федерації застосовували 120 та 82 мм міномети, протитанкові ракетні комплекси, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.
У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 11 разів обстріляв позиції наших захисників, з них:
в районі населеного пункту НОВОТРОЇЦЬКЕ, з населеного пункту ДОКУЧАЄВСЬК – з мінометів калібру 82мм;
біля населеного пункту АВДІЇВКА, з населеного пункту СПАРТАК – з протитанкових ракетних комплексів;
поблизу населеного пункту ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКЕ, з населеного пункту БЕТМАНОВЕ – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;
чотири рази в районі міста АВДІЇВКА, з населених пунктів СПАРТАК, ЯСИНУВАТА, МІНЕРАЛЬНЕ – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
в районі села ПАВЛОПІЛЬ, з населеного пункту УКРАЇНСЬКЕ – з гранатометів різних систем;
двічі біля населеного пункту ПІСКИ, з населеного пункту ВЕСЕЛЕ – з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;
поблизу села ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з населеного пункту САХАНКА – з автоматичних станкових гранатометів.
   У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог тричі обстріляв позиції підрозділів Об'єднаних сил, з них:
поблизу населеного пункту ПІВДЕННЕ, з населеного пункту ШАХТА ГАГАРІНА – з мінометів калібрів 120 і 82 мм, автоматичних станкових гранатометів;
двічі поблизу населеного пункту НОВООЛЕКСАНДРІВКА – з мінометів калібрів 120 і 82 мм.
Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає.
Жоден обстріл противника не залишився безкарним. За даними розвідки Об'єднаних сил, в районі проведення операції було знищено двох окупантів, ще п'ятьох – поранено. 
З метою підвищення ефективності застосування артилерійських систем противник двічі намагався використати безпілотні авіаційні комплекси. Засобами радіоелектронної боротьби Об'єднаних сил намагання противника було зірвано. 
Від початку поточної доби обстрілів позицій Об'єднаних сил не зафіксовано.
Правоохоронці зі складу Об'єднаних сил продовжують виконання завдань щодо забезпечення дотримання чинного законодавства у районі проведення операції.
   За розпорядженням Командувача об'єднаних сил тривають фільтраційні заходи, діє посилений контрольно-пропускний режим та організовано несення патрульно-постової служби в населених пунктах.
Протягом доби представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил виявили припинили 526 адміністративних правопорушень. Було затримано та доставлено до слідчих органів сім громадян, які підозрюються в участі у складі збройних формувань Російської Федерації.
В районі проведення операції Об'єднаних сил правоохоронцями розкрито 14 злочинів, три з яких пов'язані з незаконним обігом зброї та боєприпасів. За результатами вжитих заходів вилучено постріли до ручного протитанкового гранатомету, ручну гранату Ф-1, набої різних калібрів.
Обстановка на лінії зіткнення залишається під контролем Об'єднаних сил. Протягом доби через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхали близько 20 тисяч осіб та 2,7 тисяч транспортних засобів, водночас понад 21 тисячу осіб та близько 2,7 тисяч транспортних засобів виїхали на тимчасово окуповану територію. 
   У пропуску через лінію розмежування на підставі вимог чинного законодавства України відмовлено 18 особам. 
На контрольних пунктах в'їзду-виїзду прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби зі складу Об'єднаних сил виявлено та вилучено матеріальних цінностей із ознаками контрабанди на загальну суму 21 тисячу гривень.
Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил надано гуманітарну допомогу малозабезпеченим та багатодітним сім'ям, а також супроводжено представників низки гуманітарних організацій для реалізації соціальних проектів.
Правоохоронні органи та військово-цивільні адміністрації працюють у штатному режимі.
Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об'єднаних сил.
Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар