суботу, 13 квітня 2019 р.

ОКУПАНТИ ПРОДОВЖУЮТЬ ТРИМАТИ ТАНКИ, ГРАДИ ТА ГВОЗДИКИ ПОБЛИЗУ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ ПОКРОВКА І ВИНОГРАДНЕ

   Українська сторона СЦКК повідомляє: збройні формування Російської Федерації та їхні найманці продовжують грубо порушувати визначені Мінськими домовленостями лінії відведення важкого озброєння, а також зосереджують важке озброєння за межами визначених місць зберігання.
За даними щоденного звіту СММ ОБСЄ, за 10 квітня цього року, безпілотний літальний апарат Місії зафіксував на північному сході від Донецька, озброєння, яке належить найманцям збройних формувань Російської Федерації.
На непідконтрольних урядові України територіях, виявлено озброєння, яке розміщене з порушенням ліній відведення. На полігоні поруч із населеним пунктом Новоселівка на північний схід від Донецька, 6 квітня було відмічено наявність одного танка.
Поміж тим, 9 квітня безпілотний літальний апарат СММ зафіксував один зенітний ракетний комплекс 9К33 «Оса» в 20 метрах від житлового будинку населеного пункту Калинівка на північний схід від Донецька. А також дві реактивні системи залпового вогню РСЗВ; БМ-21 «Град», 122 мм на полігоні біля населеного пункту. Покровка на схід від Донецька та дві буксирувані гаубиці Д-30 122 мм й одну самохідну гаубицю 2С1 «Гвоздика» 122 мм поряд з населеним пунктом Виноградне, на схід від Донецька, всі на непідконтрольних урядові України районах.
Крім того, 10 квітня Місія зафіксувала ще 6 РСЗВ БМ-21 «Град» та 6 самохідних гаубиць 2С1 «Гвоздика» 122 мм на території колишнього аеропорту «Луганськ».
   Зокрема на основі доступних СММ даних повітряного спостереження виявлено наявність озброєння, розміщеного за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання озброєння.
Так, на непідконтрольних урядові України районах 6 квітня помічено один танк на території об’єкта в населеному пункті Новоазовськ, а 9 квітня БПЛА СММ виявив 15 танків T-72, на полігоні біля населеного пункту Мануйлівка, що на схід від Донецька та 10 танків на полігоні поблизу Покровки. Разом з тим, 10 квітня Місія зафіксувала ще 7 танків і три зенітні ракетні комплекси 9К35 «Стріла-10», на території колишнього аеропорту «Луганськ».
Водночас представники СММ ОБСЄ підтвердили ознаки військової присутності та присутності військового типу в зоні безпеки.
Саме 6 квітня на непідконтрольних урядові України районах виявлено наявність 10 броньованих машин військового типу на полігоні поруч із Новоселівкою, 8 квітня БПЛА СММ виявив ще два БТР-70, а також одну броньовану машину зв’язку Р-145 на шасі МТ-ЛБ поблизу населеного пункту Старе що розташоване на захід від Луганська. Окрім того, 9 квітня виявлено один МТ-ЛБ зі встановленою зенітною установкою ЗУ-23, 23 мм, а також одну ББМ типу БМП неподалік від населеного пункту Довге близько 22 км від Луганська.
   10 квітня Місія зафіксувала: два БМП-1 та одну броньовану ремонтно-евакуаційну машину БТС-4 і одну зенітну установку ЗУ‑23, встановлену на вантажівку, в населеному пункті Брянка на південний захід від Луганська.
Українська сторона СЦКК зазначає, що такі зухвалі дії російсько-окупаційних військ вкотре демонструють стійке небажання дотримуватись Мінських домовленостей, про відверте нехтування взятими на себе зобов’язань в рамках консультацій Тристоронньої контактної групи щодо відведення важкого озброєння по всій лінії розмежування сторін та про зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту на Донбасі.
Українська сторона СЦКК

Немає коментарів:

Дописати коментар