пʼятницю, 11 січня 2019 р.

Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation


Упродовж минулої доби ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася напруженою. Противник три рази обстріляв позиції наших військ.
В ході обстрілів, російські окупаційні війська один раз застосували озброєння заборонене Мінськими домовленостямиз витратою 2 міни.
Противник обстріляв позиції українських військових з мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів поблизу селища Жовте на Луганському напрямку, з району населеного пункту Олександрівськ, який знаходиться на тимчасово окупованій території України.
На Маріупольському напрямку ворог здійснив підступний обстріл з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї позиції Об'єднаних сил поблизу селищ Водяне, Павлопіль з напрямку населених пунктів Пікузи, Українське, які знаходяться на тимчасово окупованій території України.
Злочинні дії збройних формувань Російської Федерації мети не досягли. Протягом минулої доби жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не постраждав.
У відповідь на обстріли наших позицій, українські захисники застосували чергові вогневі засоби, подавивши вогневі точки противника.
За даними розвідки, 10 січня, одного окупанта було знищено та двох поранено.
Незважаючи на те, що противник вдається до обстрілів наших позицій на окремих напрямках, повністю ігноруючи домовленості щодо припинення вогню та порушуючи при цьому Мінські угоди, Об'єднані сили продовжують виконувати завдання зі стримування російської агресії. Водночас, у разі загрози життю та здоров'ю військовослужбовців або цивільних осіб, Об'єднані сили спроможні надати гарантовану відповідьдля нейтралізації загрози. 
Ситуація на лінії зіткнення залишається контрольованою.
Цієї доби, станом на 12-у годину, ворог тричі відкривав вогонь по позиціям Об’єднаних сил.
Зокрема російські найманці здійснили обстріли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів позицій Об'єднаних сил поблизу населеного пункту Новомихайлівка на Донецькому напрямку та поблизу селищ Водяне та Гнутове на Маріупольському напрямку.
Внаслідок бойових дій, поранення отримав один військовослужбовець Об’єднаних сил.
Криміногенна ситуація в районі операції Об'єднаних сил залишається контрольованою.
У відповідності до рішення Командувача об'єднаних сил тривають посилені фільтраційні заходи, заходи контрольно-пропускного режиму, забезпечення публічної безпеки в населених пунктах, заходи з недопущення незаконного переміщення товарів та матеріальних цінностей, зброї та вибухівки.
Протягом минулої доби представниками правоохоронних органів зі складу Об’єднаних сил виявлено 17 адміністративнихправопорушень та затриманотрьох громадян, який згідно бази даних Головного управління Національної поліції у Донецькій області підозрюються у співпраці з НЗФ.
Територіальними органами і підрозділами Національної поліції,які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах на території Донецької та Луганської областей розкрито:
крадіжки – 15;
факти незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами –6;
факти незаконний обіг наркотичних засобів–6.
Із незаконного обігу, протягом минулої доби, вилучено: 
63 штуки набоїв калібру5,45 мм.;56 штук набоїв калібру 7,62 мм.;дві одиниці гранати РГД-5;одну гранату Ф-1;90 грам наркотичної сировини.
Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.
За вчорашній день, на підконтрольну Україні територію та в зворотному напрямку, прослідувало майже тридцять вісім тисяч осіб та 4220 транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, відмовлено 20 особам. Окрім того, особовим складом КПВВ виконано 86 доручень уповноважених державних органів.
Представниками Державної прикордонної служби спільно зі співробітниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил було вилучено контрабандного товару на суму понад 16тисяч гривень.
10 січня представниками піротехнічної служби та гуманітарного розмінування ДСНС зі складу Об'єднаних сил обстежено 4,6 гектара території Донецької фільтрувальної станції, де було виявлено та знешкоджено 30 артилерійських снарядів калібру 30 мм.
Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільною та контрольованою.
Підрозділи Об’єднаних сил й надалі продовжать контролювати ситуацію в районі проведення операції та виконувати завдання за призначенням, дотримуючись умов повного припинення вогню та надавати допомогу місцевому населенню.
СлаваУкраїні!
Представник прес-центру Олексій Жуганов

Немає коментарів:

Дописати коментар