пʼятницю, 25 січня 2019 р.

Окупанти підступним пострілом поранили українського піротехніка


Українська сторона СЦКК повідомляє про продовження обстрілів з боку збройних формувань Російської Федерації населених пунктів та об’єктів цивільної інфраструктури вздовж лінії розмежування. Регулярні збройні провокації російсько-окупаційних військ не дозволяють системно проводити ремонтно-відновлювальні роботи на пошкоджених об’єктах Донбасу.
За даними звіту СММ ОБСЕ, який опубліковано 24.01.2019 року, 22 січня, спостерігачі Місії перебували поблизу селища Мар’їнка на підконтрольній владі України території, де проводили моніторинг дотримання режиму припинення вогню під час проведення ремонтно-відновлювальних робіт на Красногорівській газорозподільчій станції. Міжнародні спостерігачі зафіксували чоловіка із пов'язкою на попереку, який рухався у бік автомобіля швидкої допомоги.
Наступного дня, в лікарні міста Покровськ члени патруля Місії зустрілися з пораненим 29-річним чоловіком. Він повідомив, що входить до складу піротехнічної групи Державної служби з надзвичайних ситуацій України і вчора перебував в районі Красногорівської газорозподільчої станції. Під час проведення перевірки на наявність вибухонебезпечних предметів місцевості в районі виконання ремонтних робіт він почув вогонь зі стрілецької зброї. Невдовзі після цього сапер дістав наскрізне кульове поранення.
Медичні працівники Покровської лікарні повідомили спостерігачам Місії про те, що чоловіка з кульовим пораненням до них перевели ввечері 22 січня з Курахівської міської лікарні Мар’їнського району Донецької області.
Українська сторона СЦКК засуджує дії окупаційної адміністрації та збройних формувань Російської Федерації щодо порушення гарантій режиму припинення вогню під час проведення запланованих ремонтно-відновлювальних робіт. Такі віроломні обстріли загрожують життю та здоров’ю, як цивільним працівникам ремонтних бригад, так і тим, хто забезпечує їхню безпечну роботу.
Разом переможемо!
Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар