вівторок, 8 січня 2019 р.

Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation


Незважаючи на особливість святкового дня, упродовж минулої доби ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася напруженою. Противник 5 разів обстріляв позиції наших військ.
Випадків застосування озброєння, забороненого Мінськими, угодами, не зафіксовано.
На Луганському та Попаснянському напрямках з району населених пунктів Золоте-5 та Миколаївка, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, противник обстріляв позиції українських військових з гранатометів різних систем та стрілецької зброї поблизу населеного пункту Станиця Луганська та хутора Вільний.
На Світлодарському напрямку опорні пункти Об'єднаних сил були обстріляні з гранатометів різних систем в районі селища Луганське, з боку населеного пункту Калинівка, яка тимчасово не підконтрольна Збройним Силам України.
На Донецькому напрямку поблизу населеного пункту Березове збройні формування Російської Федерації та їхні найманці здійснили обстріл позицій Об'єднаних сил з гранатометів різних систем з боку тимчасово окупованого міста Докучаєвськ.
На Маріупольському напрямку ворог здійснив підступний обстріл позицій Об'єднаних сил з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів поблизу селища Павлопіль з напрямку населеного пункту Українське, який знаходиться на тимчасово окупованій території України.
У результаті злочинних дій збройних формувань Російської Федерації протягом минулої доби один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.
Таким чином, не дивлячись на належне забезпечення дотримання режиму припинення вогню з боку українських воїнів, ворог продовжує нехтувати буд-якими мирними домовленостями.
Водночас, у разі загрози життю та здоров'ю військовослужбовців або цивільних осіб, Об'єднані сили спроможні надати гарантовану відповідь для нейтралізації загрози.
Разом з тим, противник продовжує нести не бойові втрати серед особового складу. За даними розвідки, група бойовиків зі складу злочинного формування "Пятнашка", пересуваючись з великою швидкістю автомобілем, потрапила в ДТП, внаслідок чого загинули четверо та отримали важкі травми двоє окупантів.
Інформація про подібні випадки не бойових втрат особового складу систематично приховується окупаційною владою з метою приховати реальний моральний стан серед військових злочинців.
Цієї доби, станом на 11-у годину, ворог вогонь не відкривав.
Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається контрольованою.
Противник вдається до обстрілів наших позицій на окремих напрямках, повністю ігноруючи домовленості щодо припинення вогню, веде розвідку та намагається спровокувати Об'єднані сили на відкриття вогню. Об'єднані сили продовжують виконувати завдання в посиленому режимі.
Криміногенна ситуація в районі операції Об'єднаних сил залишається контрольованою.
У відповідності до рішення Командувача об'єднаних сил тривають посилені фільтраційні заходи, заходи контрольно-пропускного режиму, забезпечення публічної безпеки в населених пунктах, заходи з недопущення незаконного переміщення товарів та матеріальних цінностей, зброї та вибухівки.
Протягом минулої доби представниками правоохоронних органів зі складу Об’єднаних сил виявлено 19 адміністративних правопорушень та затримано 5 громадян, які згідно бази даних Головного управління Національної поліції у Донецькій області підозрюються у співпраці з НЗФ.
Територіальними органами і підрозділами Національної поліції, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах на території Донецької та Луганської областей розкрито:
крадіжки - 3;
незаконний обіг наркотичних засобів – 1.
Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.
За вчорашній день, на підконтрольну Україні територію та в зворотному напрямку, прослідувало понад шістнадцять тисяч осіб та 2319 транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, відмовлено 13 особам. Окрім того, в КПВВ, виконано 28 доручень уповноважених державних органів.
Військовослужбовці Об’єднаних сил 7 січня в повному обсязі забезпечили безпеку робіт на Донецькій фільтрувальній станції та проїзд працівників робочої зміни до ДФС та в зворотному напрямку.
Впродовж 7 січня підрозділами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил доставлено благодійну допомогу малозабезпеченому місцевому населенню в населених пунктах Кодема, Миколаївка-1, Миколаївка-2, Дача.
Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують контролювати ситуацію в районі проведення операції та виконувати завдання за призначенням, дотримуючись умов повного припинення вогню.
Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається стабільною та контрольованою.
Слава Україні!
Представник прес-центру Олексій Жуганов

Немає коментарів:

Дописати коментар