неділю, 30 грудня 2018 р.

Люди гинуть в чергах на КПВВ


Люди гинуть в чергах на КПВВ через складнощі, які штучно створюють окупанти
Збройні формування Російської Федерації та їхні найманці не припиняють створювати труднощі на блокпостах та КПВВ уздовж лінії зіткнення, які загрожують життю та здоров’ю цивільного населення, особливо людей похилого віку. На КПВВ Станиця Луганська в черзі помер чоловік.
За даними звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 29.12.2018 року, на блокпості найманців на південь від мосту у Станиці Луганській спостерігачі Місії бачили в кареті швидкої допомоги тіло померлого чоловіка. За словами медпрацівників, з ранку чоловік віком від 65 до 80 років прибув на цей блокпост, однак йому стало погано зі здоров’ям, що привело до летального результату, коли він очікував на перехід до підконтрольних владі України районів.
Через кілька годин біля цього самого блокпосту команда СММ також бачила в середині карети швидкої допомоги жінку на вигляд біля 80 років. Лікар з міжнародної організації, який був присутній на блокпосту, повідомив, що жінка поскаржилася на проблеми з серцем після того, як перейшла блокпост з боку підконтрольних владі України районів, і що її доправлять до лікарні в Луганську.
Українська сторона СЦКК заявляє, що штучне створення ситуації неорганізованості в роботі КПВВ в холодну пору року з боку російсько-окупаційних військ в черговий раз наражає на небезпеку мирне населення, демонструє відверте нехтування Мінськими домовленостями та небажання дотримуватись взятих зобов’язань.
Українська сторона СЦКК закликає окупаційну адміністрацію та збройні формування РФ не нехтувати нормами міжнародного гуманітарного права та забезпечити сприятливі умови здоров’ю цивільного населення, особливо літніх людей, під час пересування на блокпостах та КПВВ уздовж лінії зіткнення.
Разом переможемо!
Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар