вівторок, 25 грудня 2018 р.

Окупанти розмістили "Гради" поблизу Хрустального



Окупанти розмістили "Гради" поблизу Хрустального
Збройні формування Російської Федерації та їхні найманці продовжують грубо порушувати, визначені Мінськими домовленостями, лінії відведення важкого озброєння. А також нехтують місцями зберігання озброєння за межами ліній відведення.
За даними звіту СММ ОБСЄ, який опублікований 24.12.2018, моніторинг відведення озброєння, передбачений Меморандумом, а також Комплексом заходів і Доповненням до нього, засвідчують, що озброєння та військова техніка з боку збройних формувань Російської Федерації розміщуються з порушенням лінії відведення важкого озброєння.
Так, 22 грудня цього року, БПЛА СММ ОБСЄ дальнього радіуса дії зафіксував неподалік від Хрустальний (колишній Красний Луч) 22 реактивні системи залпового вогню (БМ-21 «Град», 122 мм). До речі, команда СММ у своїх звітах від 17 та 22 листопада поточного року вже відзначала скупчення найманцями збройних формувань Російської Федерації біля цього населеного пункту заборонених Рамковим рішенням Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів від 21 вересня 2016 року реактивних систем залпового вогню. Тоді було обліковано, відповідно, 16 та 21 одиницю БМ-21 «Град».
Того ж дня, за лініями відведення у постійному місці зберігання важкого озброєння в непідконтрольному владі районі Луганської області спостерігачі Місії зафіксували, що досі бракує 14 одиниць самохідних гаубиць (2С1), 10 буксирувальних гаубиць (дев’яти Д-30 «Жаба», 122 мм і однієї 2А65 «Мста-Б», 152 мм), а також чотирьох одиниць РСЗВ.
Українська сторона СЦКК зазначає, що такі зухвалі дії російсько-окупаційних військ вкотре демонструють стійке небажання дотримуватись Мінських домовленостей, про відверте нехтування взятих на себе зобов’язань в рамках консультацій Тристоронньої контактної групи щодо відведення важкого озброєння по всій лінії розмежування сторін та про зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту на Донбасі.
Разом переможемо!
Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар