неділю, 24 березня 2019 р.

Щоденний брифінг представника прес-центру Об'єднаних сил.


Порівняно з попередньою добою, 23 березня обстановка в районі проведення операції Об'єднаних сил стабілізувалася. Протягом доби ворог тричі обстріляв позиції наших підрозділів, при цьому озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, не застосовувалося.
У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" зафіксовано два обстріли наших захисників:
поблизу села СТЕПНЕ, з тимчасово окупованого населеного пункту ОЛЕНІВКА – зі стрілецької зброї;
у районі населеного пункту БОГДАНІВКА, з тимчасово окупованого села ПЕТРІВСЬКЕ – з великокаліберних кулеметів.
У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог здійснив один прицільний обстріл наших позицій поблизу селища ЗОЛОТЕ-4, з напрямку тимчасово окупованого населеного пункту ЗОЛОТЕ-5, з озброєння бойової машини піхоти БМП-1 та станкового протитанкового гранатомета.
Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає.
Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об'єднаних сил. За даними розвідки, п'ятьох окупантів знищено та одного поранено.
Підрозділи радіоелектронної боротьби зі складу Об'єднаних сил запобігли спробі противника провести повітряну розвідку території, яка контролюється Об'єднаними силами, блокувавши проліт безпілотного літального апарата.
Від початку поточної доби окупанти здійснили один обстріл наших позицій у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" поблизу селища ЗОЛОТЕ-4, з напрямку тимчасово окупованого населеного пункту ЗОЛОТЕ-5, з мінометів калібру 82 мм.
Втрат серед особового складу підрозділів Об'єднаних сил немає.
Правоохоронці зі складу Об'єднаних сил забезпечують дотримання чинного законодавства у районі проведення операції.
За розпорядженням Командувача об'єднаних сил продовжуються фільтраційні заходи, діє посилений контрольно-пропускний режим та організовано несення патрульно-постової служби в населених пунктах.
Протягом минулої доби представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил припинили 836 правопорушення адміністративного характеру. До відділів поліції доставлено сім громадян за підозрою в участі у збройних формуваннях Російської Федерації.
Упродовж доби правоохоронцями розкрито 23 злочини, серед яких – три факти незаконного обігу зброї та боєприпасів.
Обстановка на лінії зіткнення залишається під контролем Об'єднаних сил. Контрольні пункти в'їзду-виїзду працювали у штатному режимі. Протягом доби їх перетнули 48 тисяч осіб та більше п'яти з половиною тисяч транспортних засобів. Відмовлено у пропуску через КПВВ з різних обґрунтованих причин 19-ти особам.
Групами цивільно-військового співробітництва Об'єднаних сил за минулу добу доставлено:
гуманітарну допомогу мешканцям населених пунктів ТРАВНЕВЕ та ГЛАДОСОВЕ, які знаходяться безпосередньо на лінії бойового зіткнення;
будівельні матеріали, швейно-ткацьке обладнання, ноутбуки та меблі садовому товариству ‟Лісок” у населеному пункті ПШЕНИЧНЕ.
Також забезпечено супроводження:
проведення медичного огляду населення населених пунктів ТРАВНЕВЕ та ГЛАДОСОВЕ;
проведення регламентного обслуговування запірної арматури газопроводу та заміна захисного покриття газового колодязя у місті ПОПАСНА;
безпечне пересування представників благодійних фондів ‟Право на захист”, для моніторингу прав внутрішньо переміщених осіб у сфері захисту в селищі міського типу СТАНИЦЯ ЛУГАНСЬКА, та “Доркас” під час відвідування громадян, які постраждали від конфлікту на Сході в районі населеного пункту НОВОМИХАЙЛІВКА.
Правоохоронні органи та військово-цивільні адміністрації працюють у штатному режимі.
Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об'єднаних сил, які продовжують виконання військового обов'язку на теренах Донецької та Луганської областей.
Слава Україні!
Представник прес-центру Олексій Жуганов.

Немає коментарів:

Дописати коментар